Paarden-, ruiter- en natuurcoach Zutphen

Paarden-, ruiter- en natuurcoach Zutphen

Anita Siks Coaching uit Zutphen is er voor je als je bent uitgevallen door burn-out, ziekte of ongeluk en vastloopt in hoe je verder kunt, wat je mogelijkheden zijn. Anita komt naast je staan en kijkt met je mee. Dit doet ze door middel van natuursessies, werken met het lichaam en/of het werken met paarden.

Ook wanneer je meer helderheid of overzicht nodig hebt, als je het graag anders wilt maar je weet niet hoe of als je makkelijker keuzes wilt kunnen maken. Daarnaast is Anita ruitercoach als je je kwaliteiten als ruiter wit verbeteren.

Coaching met paarden

Paarden zijn fantastisch om mee te werken. Het is opmerkelijk hoe goed paarden aanvoelen wat er is en hoe ze dit aan kunnen geven, hier maakt Anita dankbaar gebruik van.

Met behulp van de paarden en de natuur kan er meer rust en ruimte in het hoofd gecreëerd worden en daardoor ook in het lichaam. Paarden kijken anders dan mensen, wij denken meer dan dat we voelen en bewust lichaamstaal waarnemen. Paarden denken minder en nemen in het moment waar. Zij zien juist wel de lichaamstaal, zoals ademhaling, spierspanning en hartslag en pikken ook de emoties makkelijk op.

Anita werkt alleen naast het paard. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

  1. Een taak uitvoeren met het paard aan de hand geeft informatie: het paard zal reageren op jouw manier van leiden. De taak op een andere manier uitvoeren geeft een andere reactie. Het resultaat is dat je je bewust wordt van je eigen gedrag, je kunt een alternatief uitproberen en ervaren.
  2. Een coaching met een paard in dezelfde of aanpalende ruimte: het paard zal reageren op wat er in de sessie gebeurt. Hierbij benoemt en waar nodig vertaalt Anita het gedrag waarmee snel de diepte ingegaan kan worden.

Natuurcoaching

Er zijn ook andere manieren om door Anita gecoacht te worden. Coaching gaat over onderzoeken, experimenteren en het integreren van andere mogelijkheden van manieren van doen en werken. Alles wat er vandaag is, hoe je ernaar kijkt, is je eigen keuze.

Wanneer alles tegen lijkt te zitten, kun je het niet meer zien en geloof je er niet meer in. Toch is het bereikbaar wanneer je bewust wordt van wat je nu doet en voelt en je bereid bent om anders te gaan kijken waardoor je andere keuzes kunt maken.

We verkennen de mogelijkheden onder andere door middel van gesprek, oefeningen, beweging, voorstellingsvermogen en gevoel. Met ruimte voor jouw emotie, gedachten en wensen. Als het even kan, doen we dit buiten in het bos of landelijk gebied.

Met Anita’s nuchtere blik en meer afstand kan zij je helpen om weer overzicht te krijgen en het geheel helderder te zien. Samen brengen jullie het probleem terug naar de menselijke maat, kom je weer bij je eigen weten en kun je weer verder.

Je zult nog verrast worden door je eigen veerkracht.

Ruitercoaching

Voor ruiters met een eigen paard.

– Loop je vast met rijden?
– Heb je problemen vanaf de grond met je paard?
– Is het plezier van het rijden weg?

Anita kijkt met je mee en helpt je stap voor stap weer op weg naar meer bewustwording, samenwerking en plezier.

Over Anita Siks

Anita is altijd al een paardenmeisje geweest. In 2001 heeft ze een gerenommeerde paardenopleiding in België gedaan. Daarna heeft ze op internationale paardenbedrijven gewerkt (o.a. in de polo-wereld) en heeft ze altijd lesgegeven, waarmee ze ook al ondernemer was. Totdat ze in 2016 werd getroffen door een ernstige ziekte, waarna deze manier van werken niet meer mogelijk was. In die periode heeft ze heel wat extra levenservaring opgedaan op het gebied van uitval op de arbeidsmarkt tot burn-out, die ze nu gebruikt bij haar coaching. Anita kan goed luisteren, kijken en is recht door zee. In 2020 is ze haar coachingspraktijk gestart, in 2022 verhuisde ze naar Zutphen.

Meer weten over welke vorm van coaching voor jou geschikt is? Neem vrijblijvend contact op!

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam: Anita Siks Coaching
Naam ondernemer: Anita Siks
Komt uit: Zutphen
Tel. nr.: 06-23800514
E-mail: anita@anitasiks.nl
Website: www.anitasiks.nl 

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *