Installatie advies Zutphen – De Installatie Consultant

Installatie advies Zutphen

Jako J. Koel is zelfstandig installatie adviseur in Zutphen sinds maart 2016. Hij geeft advies bij installatie vraagstukken. Jako heeft na zijn opleiding HTS Werktuigbouwkunde gedurende 17 jaar diverse functies in de energie- en installatiebranche vervuld.
Wat Jako het meest aanspreekt in dit vak is het inventief oplossen van technische vraagstukken. Hij vliegt opdrachten aan van diverse marktpartijen met als doel het realiseren van goed en efficiënt werkende installaties. Dit houdt in dat hij ervoor zorgt dat het gebouw en de installaties als een integraal geheel voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De Installatie Consultant levert zijn bijdrage aan alle marktpartijen die hier behoefte aan hebben, waaronder vastgoedeigenaren, installatiebedrijven en adviesbureau’s.

De Installatie Consultant kan zorgen voor:

 • Integrale ontwerp werkzaamheden van schetsplan tot uitvoeringsontwerp
 • Duurzaamheids- en energievraagstukken voor uw vastgoed of bedrijf
 • Trouble shooting en advies bij klimaatproblemen in uw bestaande pand
 • Tijdelijke ondersteuning voor u als professionele marktpartij (Installateur, Adviesbureau)
  Het werk van De Installatie Consultant houdt niet op met het opleveren van een ontwerpdocument maar bij een goed werkende installatie en een tevreden opdrachtgever!

Voorbeeld van installatie optimalisatie

De Installatie Consultant heeft op verzoek van een van zijn opdrachtgevers een onderzoek ingesteld naar het slecht presteren van een relatief nieuwe installatie in een Cultuurcentrum. Tijdens de realisatie van dit centrum is door de gebouweigenaar besloten een 180 graden wijziging van de scope van het project te laten plaatsvinden. Drie jaar na de oplevering, blijkt welke grote gevolgen dergelijke beslissingen kunnen hebben:

 • de gewenste ruimte condities kunnen nauwelijks worden gehaald
 • het energieverbruik is exorbitant hoog
 • de toegepaste WKO is ver uit balans
 • de watergekoelde warmtepomp maakt te veel schakelingen
 • de luchtgekoelde koelmachine maakt te veel schakelingen

Uit het onderzoek van de Installatie Consultant is gebleken dat het noodzakelijk is het gerealiseerde installatie concept aan te passen aan het huidige gebruik en de ervaringen van de afgelopen drie jaar. Met de beoogde aanpassingen zal voor de betreffende ruimten een halvering van het energiegebruik kunnen worden gerealiseerd en een significante verbetering van het rendement van de WKO. Daarnaast wordt de beoogde levensduur van de warmtepomp en de luchtgekoelde koelmachine aanzienlijk langer door het beperken van het aantal starts en stops.

Voorbeeld Koffiedok Deventer

De Installatie Consultant heeft samen met Architectenlab aan de plannen voor het bouwen van het ‘Koffiedok’ aan de Scheepvaartstraat in Deventer gewerkt.
Het Koffiedok is in één van de voormalige Van den Berg Loodsen in het Havenkwartier gevestigd. Het Koffiedok biedt een prettige ambiance om te werken en te ontspannen en is ontworpen om met een minimale energiebehoefte een comfortabel klimaat te creëren door toepassing van diverse energiezuinige technieken. De Installatie Consultant heeft een uitgebreide studie verricht naar de verschillende energie concepten en deze uitgewerkt in een ontwerp.

De Installatie Consultant helpt u op weg en verder!
Door zijn ruime ervaring op technisch en technisch-commercieel gebied kan De Installatie Consultant op al deze vlakken iets voor u betekenen en kunt u moeilijke zaken uit handen geven.
Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam: De Installatie Consultant
Naam ondernemer: Jako J. Koel
Komt uit: Zutphen
Tel. nr.: 06-49111616
E-mail: info@installatie-consultant.nl
Website: www.installatie-consultant.nl

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *