Edelsmederij De Gouden Veer – Zutphen

Edelsmederij De Gouden Veer – Zutphen

Alize Brummelman van edelsmederij De Gouden Veer uit Zutphen is goud- en zilversmid. In haar eigen atelier maakt ze naar wens nieuwe sieraden, doet ze reparaties, hergebruikt ze oude sieraden door ze om te smelten en geeft ze edelstenen nieuwe energie. Voor deze ‘edelsteenrevitalisatie’ worden de sieraden met edelstenen geruime tijd in een edelsteenbad of -schaaltje gelegd.

Goudsmid Zutphen

De term goudsmid is soms verwarrend. Het lijkt alsof een goudsmid alleen goud verwerkt, maar zij maakt en repareert kleine objecten, zoals sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen, van zowel goud als zilver. Bijzondere broches, (trouw)ringen, colliers en armbanden worden in overleg met de opdrachtgever ontworpen en door Alize gesmeed. Ring te klein? Alize zorgt dat hij perfect past en er weer uitziet als nieuw.

Zilversmid Zutphen

Een zilversmid is iemand die bijvoorbeeld dienbladen, bestek en kandelaars maakt. Een écht oud ambacht, waarbij ook daadwerkelijk wordt ‘gesmeed’. Dat betekent dat een zilveren plaat net zolang wordt uitgehamerd tot de schaal de juiste vorm heeft. Ciseleren, een versieringstechniek, werd vroeger veel toegepast op avondmaalsbekers en -schalen. Alize beheerst deze techniek ook, maar gebruikt haar om kleine zilveren en gouden broches te maken.

De Gouden Veer

Alize is sinds 1987 afgestudeerd edelsmid. Ruim 35 jaar heeft ze het vak beoefend naast haar reguliere baan. Ze heeft al veel mooie sieraden gemaakt en gerepareerd. Ze maakt rouw- en trouwsieraden en verzint graag creatieve oplossingen voor de sieraadproblemen waar de juwelier geen raad mee weet. Sinds 2022 is ze fulltime edelsmid.

Alize: “Het mooie vak edelsmid heeft alles in zich: een creatieve en technische kant, het contact met klanten en bovenal de mooie verhalen die bij een sieraad horen. Ik wil graag die verhalen ophalen en daarna mooi verwoorden. Ik maak er een mooi document van, wat in de la bij het sieraad bewaard kan worden. Zo is het voor het nageslacht vastgelegd.”

De Gouden Veer maakt een sieraad geheel naar uw wens!

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam: De Gouden Veer
Naam ondernemer: Alize Brummelman
Komt uit: Zutphen
Tel. nr.: 06-288 143 52
E-mail: info@degoudenveer.nl
Website: www.degoudenveer.nl 

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *