Op eigen kracht Ergotherapie Zutphen – rugklachten behandelen

Op Eigen Kracht – Centrum voor Zitexpertise en Ergotherapie Warnsveld – Zutphen

Hét antwoord op zitten. Het Centrum voor Zitexpertise en Ergotherapie is de vraagbaak voor zit- en/of sta-problemen op elk gebied in werk en privé. Als ergotherapeut heeft Buddha Ossewaarde zich gespecialiseerd in bewust zitten en zitproblematiek. Ca. 80% van zijn cliënten zijn mensen met zitproblemen in werk en/of privé.

De mogelijkheden variëren van behandeling van klachten, ergonomisch inrichten van de werkplek (ook thuis) met o.a. zitadvies, ziteducatie, sta-educatie, aanpak van werkgedrag tot het realiseren van een volledig aangepaste zitvoorziening/werkplek ook in eigen beheer.

Chronische pijn, rugklachten, zitklachten, een beroerte, hersenletsel na trauma, amputatie, spierziekte, reuma, MS, ALS e.a.

De problemen die zich kunnen voordoen zijn zeer divers van (lage) rugpijn, pijn aan het zitvlak, vermoeidheid bij zitten, arm-schouder-nekklachten (RSI-CANS), onderuitzakken (instabiliteit), wonden aan het zitvlak of rug enz.
Na jarenlange ervaring in de revalidatie bij Klimmendaal is Buddha in 2011 zijn eigen praktijk gestart aan de Gaikhorst 2, in het Heelhuus in Warnsveld. Hij behandelde toen en ook nu mensen met alle voorkomende aandoeningen zoals chronische pijn, rugklachten, zitklachten, een beroerte, hersenletsel na trauma, amputatie, spierziekte, reuma, MS, ALS e.a.

Ergonomische zithouding en werkhouding – o.a. ter voorkoming of vermindering van rugklachten

Voor het behoud van een gezonde rug en een gezond lichaam is ergonomisch zitten/werken van belang. Door bewustwording van de zithouding en (werk)gedrag en aanleren van vaardigheden wordt gerealiseerd dan men op de best passende manier komt te zitten en werken.
Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit. Dit kan bijv. door het gebruik van een stoel die alle natuurlijke bewegingen van de wervelkolom toe laat. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.

Preventietrainingen bij bedrijven

Gezonde arbeidsomstandigheden maken het werk niet alleen makkelijker en plezieriger, u voorkomt daarmee ook ziekteverzuim. Op eigen Kracht licht uw bedrijf ergonomisch door en verzorgt groepstrainingen en individuele begeleiding aan medewerkers.

Ergotherapie Warnsveld – Zutphen

Ergotherapie richt zich zowel op het leren omgaan met lichamelijke beperkingen als met mentale beperkingen. Zo zijn er ook ergotherapeuten die mensen begeleiden met een verstandelijke handicap of geestelijke aandoening als depressie, psychose of verslaving.
De gebieden die aandacht kunnen krijgen zijn bijvoorbeeld het oppakken van activiteiten in het huishouden, werk en vrije tijd. Het weer zelfstandig kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten is een belangrijk uitgangspunt van de ergotherapie. Het gaat er om dat de cliënt zijn leven weer op de rit krijgt en hij/zij weer een betekenisvol leven kan leiden. Indien na ziekte/letsel sprake is van een blijvende beperking dient samen met de cliënt te worden gekeken hoe haar/zijn leven weer vorm kan krijgen op een andere manier dan voorheen en welke waarden en rollen van de cliënt daarbij van belang zijn.

Op Eigen Kracht Ergotherapie ondersteunt o.a. op de volgende manieren:

  • behandeling bij geheugenverlies na hersenletsel/beroerte
  • omgaan met chronische pijn en vermoeidheid
  • balans vinden tussen inspanning en ontspanning
  • aanvraag van voorzieningen bij gemeente, zorgverzekeraar of werkgever
  • advies en realisatie van aanpassingen in en om het huis bijv. een douchezitje met beugels of een aangepaste keuken

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam: Op Eigen Kracht Ergotherapie
Naam ondernemer: Buddha Ossewaarde
Praktijkadres: Gezondheidscentrum Heelhuus, De Gaikhorst 2,  7231 NB  Warnsveld
Tel. nr.: 06-10938679
E-mail: info@ergotherapieopeigenkracht.nl
Websites: www.ergotherapieopeigenkracht.nl en centrum voor zitexpertise

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *