Fotograaf Zutphen – Portretfotografie en fotografie-trainingen

Fotograaf Zutphen – Portretfotografie en fotografie-trainingen

Petra van Vliet is sinds 2003 werkzaam als zelfstandig fotograaf en fotografie-trainer. Ze heeft in haar carrière als fotograaf veel onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen voor de camera. Hieruit is de Powershoot ontstaan, een manier van fotograferen waarbij ze mensen leert om ontspannen en zelfverzekerd voor de camera te staan. Ook past ze deze technieken toe in andere fotoshoots, bijvoorbeeld bedrijfsportretten.
Naast het fotograferen heeft ze altijd fotografie-trainingen gegeven. Ze deed dit eerst door het geven van workshops in de Amsterdamse Jordaan, later voor Nikon Nederland en de laatste zes jaar voor een groot deel online. Ze was één van de eersten die succesvol was met online trainingen. Inmiddels heeft ze ook een volledige opleiding tot fotograaf ontwikkeld.
Zowel als fotograaf, en als trainer, is ze een pionier en doet het altijd net even anders dan de rest.
Sinds 2017 woont en werkt Petra in de binnenstad van Zutphen, waar ze beschikt over workshopruimte en een studio.

Bedrijfsfotografie

Als fotograaf heeft Petra een brede ervaring. Ze begon als theaterfotograaf en via veel uitstapjes naar andere vormen van fotografie is portretfotografie hetgeen geworden wat ze het liefste doet. Ze maakt portretten voor social media en website, veel voor zzp’ers maar ook voor teams. Voor bedrijven kunnen portretten worden gecombineerd met sfeerfoto’s van werkplek of producten.

Aan leden van ZZP Zutphen verstrekt Petra een korting van 10% op een bedrijfsreportage.

Powershoot InCompany

De Powershoot InCompany is een teambuildingssessie waarbij de medewerkers verschillende oefeningen doen, waaronder een aantal met behulp van de camera. De oefeningen hebben betrekking op hoe men zichzelf en de ander ziet en hoe je ontspannen kunt zijn in spannende situaties. In dit geval het voor de camera staan. Het is mogelijk om de deelnemers zelf te laten fotograferen, waarmee ze de verantwoordelijkheid nemen om de ander zo mooi en ontspannen mogelijk in beeld te brengen. Door de oefeningen ontstaat er onderling meer begrip, openheid, (h)erkenning en respect. Voor dit onderdeel moet elke medewerker in het bezit zijn van een camera, dit mag ook een smartphone zijn. Omdat mensen elkaar gaan fotograferen krijgen ze ook wat basistips over portretfotografie. Bij groepen tot 15 mensen kunnen de portretten ook gemaakt worden door de trainer/fotograaf. De training duurt 3 tot 4 uur, dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

Fotografie-trainingen

Petra heeft een grote passie voor fotografie, maar misschien is haar passie voor het lesgeven nog wel groter. Zowel haar live, online en bedrijfstrainingen, geeft ze met hart en ziel. Of je nu alleen maar beter je (klein) kinderen wilt leren fotograferen, of echt je beroep wilt maken van fotografie, haar doel is om elke cursist boven zichzelf uit te laten stijgen.

Privé trajecten

Voor bedrijven en zzp’ers geeft Petra ook privé trainingen en trajecten om fotografie goed te kunnen toepassen in hun bedrijf, dit voor meer zichtbaarheid en social media die er beter uitziet, bijvoorbeeld Facebook en Instagram.

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam: Powershoot Academy
Naam ondernemer: Petra van Vliet
Komt uit: Zutphen
Tel. nr.: 06-45442170
E-mail: petra@powershootacademy.com
Website: www.powershootacademy.com

Social media:

Facebook ZutphenInstagram

 

 

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *