Juridisch Adviseur Zutphen – De IJsselstad Juristen

Juridisch Adviseur Financieel Recht, Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht.

Jeroen heeft ruim 20 jaar ervaring als juridisch adviseur en procesvertegenwoordiger op het gebied van het financieel recht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Hij helpt ondernemers en particulieren met het oplossen van juridische vragen, problemen en conflicten op deze terreinen.
Denk hierbij onder andere aan juridische problemen met de bank, een medewerker, klant of leverancier.

Jeroen kan snel analyseren, complexe zaken tot de kern terugbrengen en ook onder hoge tijdsdruk creatieve oplossingen bedenken. Ook in complexe of moeilijke zaken ziet hij vaak nog kansen.
Jeroen heeft lange tijd in en rond Amsterdam gewerkt. In 2018 besluit hij om de drukte van de Randstad te verlaten en zich te vestigen in Zutphen vanwege de mooie stad en omgeving. 
Sinds begin 2019 heeft hij zijn kantoor aan de IJsselkade nummer 7.

Achtergronden.

Jeroen studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en vervolgens International Business Law aan University College London, Verenigd Koninkrijk. Ook volgde hij de opleiding tot financieel analist/register beleggingsanalist (RBA) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 
Jeroen heeft hierdoor juridische én financiële kennis. Dat is een groot voordeel in veel zaken.
Jeroen werkte eerder bij Boekel De Nerée Advocaten en Kennedy Van der Laan Advocaten in Amsterdam, als bedrijfsjurist bij de Amsterdamse Effectenbeurs / Euronext Amsterdam en als zelfstandig gevestigd advocaat en juridisch adviseur in Amsterdam en Amstelveen.
Jeroen is lid van de juridische specialisatieverenigingen Vereniging voor Financieel Recht, Vereniging voor Pensioenrecht en Vereniging voor Arbeidsrecht. Daarnaast is hij vanwege zijn financiële opleiding ook lid van CFA Society Netherlands – VBA Beleggingsprofessionals.

Financieel Recht.

Het financieel recht geeft regels voor financiële producten en diensten zoals kredietverlening, hypotheken, verzekeringen, beleggingen en pensioen. Iedereen heeft hiermee te maken: als consument, of als ondernemer. Jeroen kan u helpen met juridische vragen hierover.
Voorbeelden:

 • U heeft beleggingsverlies geleden door fouten van uw bank of beleggingsadviseur
 • Uw verzekeraar weigert om een door u geleden schade volledig te vergoeden
 • De bank zegt uw krediet of hypotheek op of wijzigt de rente of voorwaarden
 • U wilt uw onderneming (deels) financieren buiten de bank om, bijvoorbeeld via private investeerders, door het uitgeven van MKB-obligaties of via crowdfunding
 • U bent pensioen misgelopen door fouten van uw werkgever of pensioenfonds

Arbeidsrecht.

Het arbeidsrecht geeft regels voor de relatie tussen werkgevers en werknemers. De wet bevat veel regels die tot doel hebben om de werknemer te beschermen. Van die regels kan dan meestal niet worden afgeweken of alleen in een rechtsgeldige cao. Bij ontslag gelden bovendien korte wettelijke termijnen. Het is dan ook belangrijk om snel in actie te komen bij (dreigend) ontslag. Jeroen helpt werkgevers en werknemers met deze en andere juridische vragen over het arbeidsrecht.
Voorbeelden:

 • Advies over arbeidsovereenkomsten, flexibele arbeidsrelaties en ZZP-contracten
 • Beëindigen van arbeidsovereenkomst via individueel of collectief ontslag
 • Vragen en conflicten rondom arbeidsongeschiktheid en ziekte
 • Vragen en conflicten over loonbetaling
 • Concurrentiebedingen, geheimhoudingsbepalingen en boeteclausules

Ondernemingsrecht.

Het ondernemingsrecht geeft regels die gelden voor de juridische organisatie van de onderneming. De meest voorkomende ondernemingsvormen zijn de BV, VOF en eenmanszaak. Ook de juridische relatie tussen de onderneming en zijn klanten en leveranciers hoort bij dit gebied. Het contractenrecht is een belangrijk onderdeel daarvan. Ook ZZP-ers hebben hiermee te maken. Jeroen kan u helpen met het oplossen van juridische vragen, problemen en conflicten op deze gebieden.
Voorbeelden:

 • Conflict met een klant of leverancier over levering of betaling
 • Opstellen en verbeteren van uw Algemene Voorwaarden
 • Samenwerkingsovereenkomst met uw medevennoten of -aandeelhouders
 • Verkopen van uw onderneming of een andere onderneming overnemen
 • Reorganisatie of doorstart van uw onderneming bij financiële moeilijkhedenAan leden van ZZP Zutphen verstrekt Jeroen 10% korting.

Contactgegevens;

Bedrijfsnaam: De IJsselstad Juristen
Naam ondernemer: Jeroen Wendelgelst
Kantoor: IJsselkade 7, 7201 HB Zutphen
Tel. nr.: 0575-474798 / 06-8303 7046
E-mail: jeroen@ijsselstadjuristen.nl
Website: www.ijsselstadjuristen.nl

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *