ZieMij Zutphen – Psychomotorische Therapie Zutphen | ZZP Zutphen

Psychomotorische Therapie Zutphen aan kinderen en jongeren.

Melina Verheij begeleidt kinderen en jongeren (tot 18 jaar) in de ontwikkeling naar zelfredzaamheid. Dit doet ze middels Psychomotorische Therapie, waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om (gedrags)verandering te bereiken.

In 2013 zijn Melina Verheij en haar studiegenote Charlotte Bohncke als zzp’ers aan de slag gegaan met ieder hun eigen vestiging. In 2014 hebben ze samen ZieMij Nederland opgericht. Melina heeft een vestiging in Zutphen en Charlotte in Arnhem. Ze zijn allebei afgestudeerd als Psychomotorisch Therapeut.

Melina Verheij helpt kinderen en jongeren wanneer zij;

  • Moeite hebben om contact te maken en/of te onderhouden
  • Lastig in beweging komen
  • Assertiviteitsproblemen hebben
  • Aandacht en emotieregulatie problemen 
  • Opstandig, agressief of druk gedrag vertonen
  • Sterk teruggetrokken gedrag hebben
  • Een negatief zelfbeeld hebben

Zo ook is de hulp erg gewenst en effectief bij kinderen of jongeren met;

  • ADHD
  • Autisme
  • Rouw / verlies

Psychomotorisch Therapie Zutphen.

Het uitgangspunt van de dienstverlening is dat vraaggericht wordt gewerkt. Dat betekent dat het aanbod is afgestemd op de specifieke hulpvraag van kinderen en jongeren. Door interventies laagdrempelig en in de vertrouwde omgeving te organiseren, zijn we in staat om snel aan te sluiten bij de al aanwezige vormen van hulp (gezin, school, buurtteam, POH-GGZ). In overleg kan er vervolgens gekozen worden voor begeleiding, training of PMT.

Bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten; Psychomotorische Therapie.

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelvorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om (gedrags)verandering te bereiken. De PMT ruimte is voor mij een soort laboratorium. Door te doen en te ervaren, ga ik met de cliënten op onderzoek uit. In de activiteiten vraag ik hen om bewust te worden van eigen gevoelens en gedachten, waardoor ze eigen gedragspatronen leren herkennen.

Om te kunnen veranderen, bied ik de cliënten de mogelijkheden om tekortschietende vaardigheden te oefenen en te versterken. Door de link te leggen met ervaringen uit het dagelijkse leven, ontstaat er een transfer van het geleerde naar de praktijk. Op die wijze ontdekken en benutten de cliënten hun kwaliteiten om moeilijke situaties zelfstandig de baas te zijn.

ZieMij Nederland.

Omdat Melina en Charlotte veel vragen kregen van vaktherapeuten die voor zichzelf wilden beginnen hebben ze dit franchise-concept ontwikkeld. Therapeuten kunnen via ZieMij Nederland makkelijk een opstart maken en hun eigen ZieMij vestiging starten.  Inmiddels zijn we met 10 vestigingen door heel Nederland.

Contactgegevens;

Bedrijfsnaam: ZieMij Zutphen
Naam ondernemer: Melina Verheij
Werkplek: Dreef 18b, 7202 AG Zutphen
Tel. nr.: 06-25200077
E-mail: zutphen@ziemijnederland.nl
Website: www.ziemijnederland.nl/zutphen

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *