Stukadoor Zutphen – kalk en leem schilderwerk

Stukadoor Zutphen – Stukadoorswerk in kalk en leem schilderwerk in kalei en kalkverf

Peter van Hemert verzorgt stukadoorswerk met o.a. kalk en leem. Dit pakt hij aan met professioneel materiaal en aandacht voor het milieu. De oplossingen zijn gericht op kwaliteit, met garantie en een duurzaam karakter.

Stukadoor Zutphen

Peter van Hemert is met Ecowonen het adres voor hoogwaardig en authentiek stukadoors-, schilder- en decoratiewerk in Oost Nederland en omstreken. Peter van Hemert heeft 20 jaar ervaring in het duurzaam bouwen met specialisatie in leem en kalk op kalkhennep, strobouw, bij houtskeletbouw, in nieuwbouwwoningen en bij renovaties van boerderijen.
Leem en kalk voldoen aan alle eisen als het gaat om circulair, biobased en duurzaam bouwen.

Door vooral ook opdrachten in de buurt uit te voeren, wordt het milieu minder belast. Daarom is Peter aangesloten bij ZZP Zutphen, om zo in de omgeving vindbaar te zijn en stukadoorswerk te verzorgen.

Het aanbrengen van stukadoorswerk op binnen- en buitenmuren in bijvoorbeeld oude boerderijen voor betonlook, tadelakt of StucDeco in de badkamer, of het aanbrengen van decoratief schilder- en stukadoorswerk met kalkverf of kalei, kan Ecowonen je van dienst zijn.

Stucwerk leem

Leem is warmte- en vochtregulerend. Als je kiest voor leemstuc omdat het je klimaat in je woning moet verbeteren, dan is basisleem geschikt. Basisleem kun je als afwerklaag opzetten, maar je kan er ook later een leemverf of leemfinish overheen zetten. Een afgewerkte ruimte is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter.
Aan allerlei soorten ondergronden zoals baksteen en kalkzandsteen hecht het materiaal makkelijk. Leem is een ideaal bouw- en pleistermateriaal en onder andere inzetbaar voor bouw constructieve elementen zoals stampleem, leem stenen en leem terrazzo.

Stucwerk kalk

De kalkpleisters worden vooral ingezet op buitengevels over bijvoorbeeld kalkhennep wanden of strobalen bouw, maar ook gesaneerde oude boerderijgevels worden het beste met een natuurlijke kalk afgewerkt.
Het natuurlijke materiaal bevat verder geen stoffen die schadelijk zijn voor mens of milieu.

Verdere mogelijkheden in stucwerk bij Ecowonen:

  • Frescolori: kalksteen en marmerpoeder producten. Deze decoratieve mortels die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden geven extra sfeer aan je ruimte door het hoge decoratieve gehalte.
  • Kalei: kaleien is een techniek tussen stuc en schilderwerk waarbij een dikke kalkpleister met een blokborstel op de muur wordt gebracht.
  • Kalkverf: kalkverf is meestal voor interieur toepassingen, het geeft een authentieke uitstraling op je de muren.
  • Tadelakt: is een pleistertechniek uit Marokko. Wil je een puur en authentiek product met veel charme en uitstraling, dan kies je voor tadelakt.
  • Natuurgips: gips is een bijzonder duurzaam bouwmateriaal voor binnenruimten en buitenmuren. Het is een volledig recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit.
  • StucDeco en Granito: StucDeco is een hoogwaardig, decoratief, waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker.

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam: Ecowonen
Naam ondernemer: Peter van Hemert
Komt uit: Zutphen
Tel. nr.: 06-15429978
E-mail: info@ecowonen.net
Website: www.ecowonen.net

Social media:

Facebook ZutphenInstagramLinked In

 

 

 

 

OVERZICHT ZZP'ERS

Recensie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.