Tips voor (startende) zzp’ers!

Tips voor (startende) zzp’ers!

de Startversneller

startversneller zzp ondernemersWist je dat je via de Startversneller van de provincie financiële ondersteuning kan krijgen bij de groei van je ondernemerschap?

De Startversneller helpt je bij een succesvolle start van je eigen bedrijf. Het programma is er voor startende ondernemers in de provincie Gelderland of Overijssel die niet langer dan 5 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. Je kunt in aanmerking komen voor een voucher van € 1.000,- om te besteden aan business coaching en een tweede voucher van € 1.000,- om te besteden aan het volgen van een vakgerichte opleiding.

Belangrijke voorwaarde is dat je fulltime bezig bent met je bedrijf of van plan bent om dat te gaan doen. Kijk op www.destartversneller.nl voor meer informatie.

Bij ZZP Zutphen zijn twee leden aangesloten die je kunnen helpen om je succes als ondernemer te vergroten met hulp van de provincie:

Financieel adviseur Laren
Richard Buitink, Credion Deventer-Zutphen

 

Richard Buitink van Credion Deventer-Zutphen is klankbord en sparringpartner en helpt jou bij financiële en financieringsvraagstukken.

 

 

margot-morrenhof-businesscoach-deventer-zzp-zutphen
Margot Morrenhof, Businesscoach

 

Margot Morrenhof helpt jou te bouwen aan het fundament voor jouw succesvolle onderneming met een helder plan, duidelijke doelen en een haarscherp business concept.

 

 


Tip over marketing

minnemaakt-grafisch-ontwerp-zutphen
Jasmijn Meijer – Minnemaakt,
Grafisch ontwerper Zutphen

Laat een goed logo ontwerpen! 🙂
Op deze manier wordt je onderneming zichtbaar.
Combineer dit logo met een duidelijke huisstijl en website en de basis is gelegd voor de uitstraling van je bedrijf.
Alle verdere marketing uitingen zoals bijvoorbeeld advertenties, brochures en/of (digitale) magazines zullen herkenbaar zijn voor (toekomstige)klanten.

Jasmijn Meijer-Minnema, Minnemaakt

 


Vakman-Ondernemer BBL 1-jarige opleiding

Opleiding ondernemer-vakman BBL
Opleiding ondernemer-vakman BBL

Tijdens deze 1-jarige opleiding maak je kennis met verschillende onderwerpen.

Eigen onderneming, duurzaamheid, personeel & organisatie, competenties, presenteren, netwerken, portfolio, plannen en organiseren, managen, klantgerichtheid, organiseren van evenementen, promotie, social media.

Naast de algemene vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan Burgerschap krijg je les in Marketing, Bedrijfseconomie, Bedrijfsadministratie, Recht en Management.
Je kunt deze opleiding verbreden of verdiepen met de volgende keuzedelen: E-commerce, digitale vaardigheden of doorstroming naar HBO.

Meer informatie en aanmelden op Aventus Opleidingen Vakman Ondernemer.

 


Tip over financiering

Financieel adviseur Laren
Richard Buitink, Credion Deventer-Zutphen

Hoe haalbaar is jouw plan?
Zoek jij financiering voor jouw bedrijf of project? Een goede voorbereiding, waarin je alle kansen en risico’s in kaart brengt, is de eerste stap.

Hoe beoordeelt een financier jouw financieringsaanvraag?

Bij de beoordeling van een financieringsaanvraag van een (startende) ondernemer kijkt een financier in eerste instantie naar jouw ambities en de (financiële) onderbouwing hiervan. Het is de bedoeling dat de aanvrager de financier een goed beeld geeft van zijn of haar plannen. 

Beoordelingspunten financier:
#1 Wat voor type ondernemer ben jij?
Jouw ondernemerskwaliteiten zijn voor een groot deel bepalend voor je succes. Daarom kijkt een financier naar wie jij bent als persoon en hoeveel ervaring je hebt in de branche waarin je een bedrijf wilt starten.
Wat een adviseur ook graag wil weten, is hoe jij omgaat met zaken waarvan je zelf minder verstand hebt. Denk aan het bewust uitbesteden van de bedrijfsadministratie of het laten maken van een zakelijke website.

#2 Om wat voor onderneming gaat het?
Wat zijn de sterke en minder sterke kanten van de onderneming waarvoor je financiering aanvraagt? Ga eens sparren om te kijken hoe onderscheidend je producten en diensten zijn. 

#3 Hoe concreet is het financieel plan?
Een goede prognose in het financiële hoofdstuk van je ondernemingsplan is essentieel voor het goedkeuren van een financieringsaanvraag. De financier kijkt ook naar jouw financiële buffers, waarmee je eventuele tegenslagen zou kunnen opvangen.

#4 Wat is een passende financieringsoplossing?
Het komt veel voor dat verschillende financieringsvormen gecombineerd worden, bijvoorbeeld een krediet met staatsgarantie of financiering via private investeerders.

Ga in gesprek met een adviseur
Iedere financieringsvorm heeft zowel voor- als nadelen. Door de financiering zo goed mogelijk af te stemmen op jouw bedrijf en persoonlijke situatie, kan het maximale uit de voordelen worden gehaald en de nadelen zoveel mogelijk beperkt. 
Ik, Richard Buitink van Credion Deventer-Zutphen en lid van ZZP Zutphen, ga graag met je op zoek naar de juiste financieringsoplossing. Ik help je graag verder, het eerste gesprek is kosteloos.

Gratis PDF: ondernemingsplan in 10 stappen.
Vind je het lastig om jouw ondernemersplannen goed op papier te krijgen? In deze gratis whitepaper (PDF) van www.ikgastarten.nl wordt in 10 stappen uitgelegd hoe je een goed bedrijfsplan maakt.
Zo ga je goed voorbereid van start met je bedrijf.

Richard Buitink, Credion Deventer-Zutphen